1 Eylül 2007 Cumartesi

Denizde balık, festivalde etkinlik

Şehristanbul Derneği ve Fatih Belediyesi, bu yıl İstanbul Balık Festivali'nin dördüncüsünü düzenliyor. Bugün ve yarın Tarihi Samatya Meydanı ve Yeni Galata Köprüsü'nde yapılacak festivale katılanlar balığa doyacak, çünkü Balık Müstahsilleri Derneği festival için 5 ton balık ayırmış.
Bugün saat 17.00'de Samatya Meydanı'nda 5 bin kişiye balık-ekmek dağıtılacak, yarın saat 14.00'te meydana gidecek 4 bin kişi de büyük bir Osmanlı kazanında pişirilmiş balık çorbasını bedava içebilecek. Superfresh de festival süresince 2 bin adet ton balıklı sandviçi ücretsiz dağıtacak. Yediği balık-ekmeği eritmek isteyenler, bugün ve yarın 16.00-18.00 saatlerinde sanat tarihçisi Atilla Tuna rehberliğinde yapılan 'Samatya'dan Kocamustafapaşa'ya' ücretsiz yürüyüşüne katılabilir.

Festivalin bu yılki yenilikleri arasında İDO'nun verdiği tekneyle yapılan Boğaz turu bulunuyor. Eminönü İskelesi'nden başlayacak olan tur, yarın 10.00-12.00 saatlerinde, yine Tuna'nın rehberliğinde gerçekleşiyor. Festivalde ayrıca SYMBIOSIS-Sağlık ve Doğa Gönüllüleri Derneği'ne bağlı doktorlar, ücretsiz sağlık taraması hizmeti verecek. Şehristanbul Derneği üyeleri, tarihi eserleri sahiplendirme projesinin devamı olarak çocuklarla birlikte, Balık Festivali'ne uygun resimler yapacak. Festivalin sanatsal etkinlikleri arasında, 'İçkalpakçılar Çıkmazı' (Samatya'da bulunan bir çıkmaz sokak) isimli ödüllü kısa film gösterimi, ücretsiz ebru atölyesi ve sergisi, resim ve fotoğraf sergileri, folklor ve tango gösterileriyle kukla tiyatrosu da yer alıyor.

Katılımcılar, bugün saat 19.00'da Sulukule Roman Senfoni Orkestrası ve saat 21.30'daki Volkan Konak konserleriyle önce göbek atacak, sonra horon tepecek. Türk sanat müziği, pop ve pop-rock müzik konserleri ise pazar günü boyunca devam edecek.

4. İstanbul Balık Festivali'nde geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 'Deniz Yemekleri Yarışması' düzenleniyor. 'En iyi balık çorbası', 'En iyi deniz mezesi', 'En özgün balık yemeği' ve 'En iyi midye dolma' kategorilerinde hünerlerini gösterenler ödül de kazanacak. Midesine güvenenler, yarın saat 13.00'te yapılacak olan 'En çok midye dolma yeme' veya saat 14.00'teki 'En hızlı balık çorbası içme' yarışmasına katılabilir. Sportif katılımcılarsa bugün saat 14.00'te düzenlenecek yüzme yarışmasında serinleyebilir veya yarın Yeni Galata Köprüsü'ndeki Oltayla Balık Avı Yarışması'nda marifetlerini gösterebilir.

Hiç yorum yok: