18 Ağustos 2007 Cumartesi

Teknede Yaşam

Tekne misafirlerine yönelik tavsiyeler:

Can yelekleri yatağınızın altındadır.
Bilmediğiniz hiç bir düğmeye asla basmayınız. Vana yada hortumun yönünü yada yerini asla değiştirmeyiniz. Hissettiğiniz veya gördüğünüz bir aksilik olursa müdahele etmeyiniz derhal gemiciye yada kaptana haber veriniz.
Tuvaletlere asla tuvalet kağıdı – saç – çöp – izmarit – vs atmayınız. Denizde arızalanmış çalışmayan bir tuvaletten daha sıkıcı bir şey olamaz.
Eğer bünyeniz denize hassas ve rahatsızlık hissediyorsanız; gemiciye veya kaptana başvurunuz.
Yangın riski ve duman alarmları açısından odalarda kesinlikle sigara içmeyiniz. + bardakları altlıksız kullanmamaya lütfen özen gösteriniz.
Siz odanızda yok iken asla fişe takılı elektrikli cihaz bırakmayınız.

Seyir halinde: tatlı su ve elektrik kullanımına lütfen özen gösteriniz.
Teknede kullanım alanları kısıtlıdır; eşyalarınızı özellikle kırılabilecek olanları dalgada düşüp kırılmayacak şekilde yerleştiriniz. Boş çantalarınıza yer için gemiciye danışınız.
Teknede asla ayakkabı kullanmayınız. Tekne temizliğinde kullanılan kimyasalların cildinize zarar verme ihtimali ve ahşap malzemenin hassaslığı nedenleriyle yalın ayak basmaktansa havlu çorapla dolaşmaya özen gösteriniz.
Odanızdaki kapıların kilitlerinin takılı olmasına özen gösteriniz. Dalgalı havalarda başıboş bırakılan kapılar şiddetle çarparlar ve ciddi yaralanmalara sebep olabilirler.
Odanızdaki lumbuzları açık unutmamaya özen gösteriniz, özellikle seyir halinde ve tekne yıkanırken kapatılmış olduklarından emin olunuz.
Güverte özellikle ıslakken polyester yüzeyler son derece kaygandır ciddi yaralanmalara sebep olabilir.
Denizde yaşam tam anlamıyla kollektiftir. Kaptan teknedeki rahatınız ve güvenliğinizden % 100 sorumlu olan kişidir direktiflerini lütfen dikkate alınız.

www.pressaquateam.com

Hiç yorum yok: