18 Ağustos 2007 Cumartesi

Abramoviç Tuzla’ya yat siparişi verdi

DÜNYANIN en zengin işadamları arasında bulunan Roman Abramoviç, Türkiye’den 250 bin euro değerinde bir yat alıyor.
Tuzla’da bulunan Ada Boat Yard adlı tersaneye broker’ları aracılığıyla sipariş veren Abromoviç’in yatı, ABD’deki bir fuar ziyareti sırasında gördüğü ve almak istediği öğrenildi. Firmanın sahibi Murat Bilican, ünlü işadamının yatı, Chelsea Harbour’daki evinin önünde ulaşım amaçlı kullanacağını söyledi.

Bilican, teknenin yapımına başladıklarını da belirterek, “1920’lerin klasik bir modeli olan yat el yapımıdır. Altı fiberglas, üst binası ise maunsipo ağacındandır. 240 beygirlik makinesi İngiltere’den özel olarak getirilecek. İç dizaynı limuzine benzetilebilir. Kabinsizdir.
Ayrıca teknenin manevra kabiliyeti yapması için baş pervane de konulacak. Bu oldukça maliyetli ve tüm teknelerde kullanmadığımız bir özelliktir” diyerek özelliklerini de anlattı.
Özel yapım yat, Abromoviç’e yıl sonunda teslim edilecek.

BOĞAZ’DA YOĞUN ÖNLEM
Öte yandan önceki akşam ‘Le Grand Bleu’ isimli 112 metrelik dev yatı ile İstanbul’a gelen Abramoviç’in Türkiye gezisi sürüyor. Abramoviç’in yatı dün Çırağan Sarayı önünde demirli kaldı. Lüks yatta kalan erkeklerden oluşan bir grup dün yanaşan tekneye binerek açıldı.
Çırağan Sarayı’ndan Rus işadamı Roman Abramoviç’íin lüks yatı için herhangi bir talepte bulunulmadığı öğrenildi. Boğaz’daki güvenlik önlemleri ise artırılarak yata kimse yanaştırılmadı.

Hiç yorum yok: